Amb fil i agulla

Les corones de la iaia

Celebrar l’aniversari dels més petits (i dels grans també) sempre és un esdeveniment especial i únic! Una de les tradicions a casa nostra és posar una corona als menuts el dia que fan anys. He buscat l’origen de la corona d’aniversari i no l’he trobat…així que si algú té informació estaré molt contenta d’escoltar-la; m’agrada saber d’on provenen els nostres costums.

Als nens/es, no cal dir-ho, els encanta sentir-se protagonistes i posar-los la corona és una manera de fer visible que aquell dia ells són importants perquè són una mica més grans.

Les corones es poden fer de moltes formes i colors, amb diferents materials i decoracions! Però és cert que les típiques corones de cartolina acaben, sovint, arrugades i trencades de tan posar i treure…perquè els nens/es sempre volen guardar-les i jugar-hi un altre dia, i ensenyar-la a l’amic/ga que ve a jugar a casa, o disfressar-se i ser un rei o un pirata, tan se val! El cas és que les fan servir.

Així que algú va tenir la lluminosa idea de fer corones de roba, que ens serveixen any rere any! En l’època del DiY (do it yourself = fes-ho tu mateix/a) cada vegada són més els que se sumen a la moda! I la meva sogra és una d’elles: mare de 5 fills/es, àvia de 14 néts i netes, amant de la costura i del fil i l’agulla, fa unes corones xulíssimes i divertides, reversibles i amb un lot de números per anar-los canviant a mida que els petits fan anys. Després de fer-ne una per a cada nét, com que hi ha agafat molta afició i veu que agraden molt i molt, doncs les ha començat a vendre. De manera que si algú està interessat en tenir una espectacular “corona de la iaia” només cal que us poseu en contacte amb mi (albaromersan@gmail.com).


 

Un imprescidnible per començar a cosir978-84-936778-9-3

La meva amiga Meri, una cosidora creativa en el seu temps lliure, em va regalar un llibre molt pràctic quan vaig començar a cosir. I dic molt pràctic perquè a més d’estar molt ben explicat, són petits projectes senzills per fer pels nostres fills/es.

És aquest llibre: Coser para los más peqeueños es fácil, de la Lotta Jansdotter, Barbara Fiore Editora.

 


Els inicis

Quan vaig tenir el meu segon fill vaig decidir que havia d’aprendre a cosir sí o sí! La meva mare i la meva sogra són molt bones cosidores, amb llargs anys d’experiència i contentes de poder fer arranjaments pels seus néts. Però com que vivim a uns quants kilòmetres de distància, vaig pensar que seria molt útil tenir uns coneixments bàsics de costura i no dependre de les iaies per cosir la butxaca de la bata que s’ha esparracat, el mitjó foradat o per fer una bosseta del berenar.

Així que, per començar, em vaig apuntar a un curs de “costura per principiants” que feien a Girona per a mares amb nadons (d’aquesta manera aprofitaves el temps de la baixa de maternitat per aprendre alguna cosa i de passada hi podies anar amb el nen). Ho vaig trobar una molt bona idea, i així va ser com vaig fer els meus primers passos amb els fils i les agulles.

Com que vaig veure que allò m’agradava em vaig comprar una màquina de cosir senzilla, uns quants fils de colors, agulles de cap, betes i biax, botons variats, tisores i algunes teles boniques per començar a practicar.

Des de llavors no és que m’hagi convertit en una super cosidora, però almenys sé fer una vora de pantalons, bossetes d’esmorzar, posar una cremallera, cosir una capa o alguna altra disfressa pels nens, fer un calendari d’advent amb butxaques o un davantal. I des que la gent s’ha aficionat a penjar tutorials a internet, encara és més fàcil trobar les instruccions per fer qualsevol cosa senzilla.

Animo a tots els pares i mares a aprendre coneixements bàsics de costura! En aquesta vida s’ha de saber una mica de tot quan es tenen fills/es, així estàs més preparat pels possibles imprevistos que puguin sortir i…sent mare de tres, creieu-me que en surten uns quants!

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s