Quan tot flueix

arbre

És curiós comprovar que quan estàs de bon humor, més tranquil·la, amb ganes de compartir vivències relaxades amb els nens, quan se senten escoltats i respectats, sembla que tot flueix millor. I últimament me n’adono que, no només a casa sinó també a l’escola amb els meus alumnes, els infants tendeixen a reflexar allò que nosaltres projectem, talment com si fos un mirall. Quan estem contents, projectem positivisme i és així mateix com ho reben els nens/es i ens ho retornen. És tan important la nostra actitud davant dels nens/es que aprenen més del que fem que no pas del que diem. Però tot i així, el que diem també és important i el “com” ho diem és la clau per mantenir un clima serè.

Fa un temps una molt bona amiga em va recomanar el llibre “M’agrada la família que m’ha tocat. Educar en positiu” de la Carme Thió, una petita perla que ens recorda la importància de viure i veure l’educació i la vida en general de forma positiva. A vegades tendim a fixar-nos en allò que no ens agrada, en el que fan malament els altres, construim frases negatives i tot això traslladat a la manera d’actuar amb els nostres fills/es no fa més que tensionar encara más les coses. És tan important la manera de parlar com la manera d’actuar. No és el mateix dir al nostre fill/a: “No cridis!” (i ho diem cridant), que dir-li “Parla més fluixet, si us plau” (amb un to suau). No és el mateix dir al nostre fill/a que no es vol dutxar: “Entra a la dutxa que fas pudor” que dir-li “Saps? Si et dutxes faràs molt bona olor”. Tal i com diu l’autora d’aquest llibre que us recomano moltíssim “Parlar en positiu surt molt més a compte que no pas criticar, perquè la crítica et posa a la defensiva“.

Em vénen al cap milers d’exemples de situacions que es podrien haver resolt d’una manera més plàcida si les paraules no estiguéssin enverinades des del primer moment. Però no només amb els nostres fills/es i alumnes, sinó amb la nostra parella, amb els nostres pares i germans, amb els companys/es de feina, amb els amics…I no dic que sigui fàcil, però reitero que és necessari, si volem establir relacions sanes i experiències positives.

La vida flueix de forma harmònica quan li permetem que així passi. Està en les nostres mans fer de casa nostra un espai tranquil i positiu perquè els nens/es creixin feliços.

Anuncis

Un pensament sobre “Quan tot flueix

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s