Estimats Reis de l’Orient…

reis

Ja queden poquets dies per la nit més màgica de l’any! A casa els nens s’emocionen enormement el dia 5 i 6 de gener. El dia 5 perquè anem a veure com arriben els Reis de l’Orient; al nostre poble l’arribada dels Reis és molt especial. Els nens els esperen amb els seus fanalets davant d’una petita església de pedra. Els Reis arriben per la carretera, baixen de les carrosses i passen per davant dels infants mentre tothom canta la cançó de “Els Reis de l’Orient”. Després entrem tots a dins l’església, els Reis i la seva comitiva fan un parlament i després ens podem acostar a saludar-los i donar-los la carta i ells ens obsequien amb una bossa de caramels. Pels nens és molt impactant poder veure els Reis de tan a prop. El dia 6, segurament com a totes les cases on hi ha mainada, a les set del matí ja estem tots llevats perquè l’emoció els fa saltar del llit!

Aquest any hem decidit fer la carta dels Reis sense cap catàleg de joguines al costat i ha estat tot un èxit! De fet, no ha entrat ni un sol catàleg de joguines en totes les festes. Així els nens poden fer l’exercici de pensar realment que els agradaria que els portéssin els Reis, amb la mirada neta i sense estar influenciats per les imatges de la publicitat. Recordo que l’any passat teníem un parell de catàlegs i en Biel veia tantes joguines que ho volia demanar tot! Així que, després de l’experiència i gràcies a l’experiència, hem pogut canviar aquesta bonica tradició d’escriure la carta dels Reis en família: vam anar a comprar uns fulls de colors i amb el paper en blanc ens vam posar a pensar que ens faria molta il·lusió. Com us podreu imaginar va sortir una llista de desitjos reals. Nosaltres no limitem el nombre de coses que poden demanar, simplement els diem que els Reis no ho poden portar tot i ens regalaran el que puguin.

Després arriba la difícil tasca dels pares i mares de triar allò que creiem més adient pels nostres fills/es. Nosaltres procurem que les joguines siguin de qualitat, que fomentin la imaginació i, sobretot, fugim de les joguines que fan sorolls i porten piles i botons. Ens decantem més per playmobils i legos, fets amb materials perdurables i resistents, o joguines de fusta que els permetin experimentar i crear. Aquest any hem descobert un taller artesanal de casa nostra que fa joguines de fusta precioses: es diuen Grapat i els hem trobat a través de la pàgina de Jugar i Jugar, un lloc molt interessant per a adquirir joguines boniques i de qualitat. Així que al més petit de casa els Reis li portaran un joc de preciós fet de forma artesanal i que té una infinitat de possibilitats de joc: els nins amb anelles i monedes de fusta.

nins2   nins fusta

Finalment us deixo un enllaç molt interessant on podeu trobar les 5 claus per escollir les joguines pels nostres fills. Un post preciós escrit per l’Aguamarina, de Demicasaalmundo.

BONA ENTRADA D’ANY I FELIÇ DIA DE REIS!!!

 

Un pensament sobre “Estimats Reis de l’Orient…

Deixa un comentari