Un any de família nombrosa!

one1

La setmana passada el petit de casa va fer un any, la seva primera volta al sol, un munt d’experiències viscudes i milers de grans descobriments junts que ens han fet aprendre tan i tan…Se’m fa estrany que ja hagin passat 12 mesos!

Diuen els experts en psicologia del desenvolupament que el primer any de vida és importantíssim. De fet l’embaràs i el part ja són unes etapes fonamentals per al creixement  però és sobretot el vincle que estableixen els nadons amb la mare i les vivències adquirides durant els primers anys el que pot determinar la formació de la seva personalitat. Crear un vincle de qualitat amb els nostres nadons reforça la seva autoestima, deixar-los descobrir i moure’s potencia la seva autonomia, explicar-los contes i cantar-los moltes cançons ajuda a desenvolupar el llenguatge i l’atenció, mantenir unes rutines i horaris que respectin el seu ritme els permet un millor desenvolupament.

El nostre petit és un enamorat dels seus germans, i això m’omple de felicitat i orgull! Veure que es dibuixa una immensa rialla quan sent la veu dels seus germans o quan juguen amb ell és senzillament màgic. I aquesta condició de ser el tercer germà, quedarà imprès en la seva personalitat per sempre.

El primer any de família nombrosa també ens ha aportat altres aprenentatges, no tan intensos com el creixement en família, però molt pràctics i una mica còmics per a la vida diària: ens hem acostumat a demanar a tot arreu si fan descomptes per a famílies nombroses i amb molta sorpresa hem descobert que tenir el carnet té poques avantatges econòmiques. També hem après que si amb dos fills ja has de sortir amb una mica de temps de casa per arribar a l’hora als llocs, amb tres fills encara has de ser més previsor! Ens hem resignat a acceptar que fins que els nostres fills siguin adolescents no cal ni que ens imaginem com seria llevar-se a les 10 del matí el cap de setmana…Ens hem tornat uns experts en organització familiar i optimització de recursos a la llar i d’espai al cotxe. Hem renunciat a cinemes, teatres i vetllades en parella fins d’aquí un cert temps i hem après que ser família nombrosa és una aventura extraordinària i sobradament divertida.

Així que, per si algú encara té dubtes o s’ho està plantejant…us animem! Tenir tres fills és una experiència molt recomanable!

 

Anuncis

2 pensaments sobre “Un any de família nombrosa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s