LEGO Forever!

LEGO-DUPLO-BULK-SET

Avui parlaré de les peces de construccions LEGO. No tinc cap benefici ni conec ningú que treballi per aquesta marca, però com que la meva voluntat és compartir allò que a nosaltres ens serveix, doncs he decidit parlar-ne.

Poques joguines ens han donat tan bons resultats com el LEGO: les peces de construccions de plàstic de colors super resistents i que permeten que el nen/a tingui un joc creatiu, que imagini, pensi, provi i, sobretot, que s’ho passi bé. A més a més tenen peces per diferents edats: des del Lego Duplo (a partir de l’any i mig), fins al Lego Creator (a partir de 6/7 anys).

A casa tenim dues capses grosses plenes de peces Lego Duplo (amb animals i ninots inclosos de la mateixa marca). Els nostres fills han passat moltes estones construint, inventant i jugant; la torre més alta del món (mira mama! Que arriba fins al sostre!), una casa de quatre pisos amb finestres, un tancat pels animals, un garatge pels cotxes, una espasa, un avió…

Són peces que no es trenquen si cauen, que no es gasten al llarg del temps, que es poden mullar i no els passa res i que donen una possibilitat de joc infinites. Però a més a més mentre juguen estan aprenent. El fet d’encaixar les peces ajuda a desenvolupar la motricitat fina en els més petits, alhora que han de planificar i pensar què volen construir. Els Reis d’aquest any ens van portar la nostra primera capsa de Lego Creator (per a nens/es a partir de 8 anys), on hi ha unes instruccions que els nens/es han de seguir pas a pas a través dels dibuixos (com si fos un moble de l’Ikea). No cal dir que és una idea brillant! El nen/a ha de ser capaç d’entendre les instruccions, de triar les peces adequades i col·locar-les de la mateixa manera que ens ensenya el dibuix. Es treballa la planificació, l’organització, la classificació (doncs prèviament s’han de classificar les peces que es necessitaran) l’orientació espacial, l’esforç, la paciència i el fet de sentir-se hàbils i capaços de crear una construcció molt difícil amb la que després podran jugar. En Guim s’ho passa genial, li encanta veure que és capaç de fer-ho tot sol (amb molt poca ajuda nostra).

A casa fugim de les joguines amb piles, que fan sorollets, que s’enecenen i s’apaguen, que no fan pensar al nen/a, que només “atabalen”. Per això el LEGO és una bona opció, una joguina per a tota la vida i que pot passar de grans a petits perquè no es fa malbé. Així que si teniu fills/es, és una bona inversió!

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s