Les corones de la iaia

Celebrar l’aniversari dels més petits (i dels grans també) sempre és un esdeveniment especial i únic! Una de les tradicions a casa nostra és posar una corona als menuts el dia que fan anys. He buscat l’origen de la corona d’aniversari i no l’he trobat…així que si algú té informació estaré molt contenta d’escoltar-la; m’agrada saber d’on provenen els nostres costums.

Als nens/es, no cal dir-ho, els encanta sentir-se protagonistes i posar-los la corona és una manera de fer visible que aquell dia ells són importants perquè són una mica més grans.

Les corones es poden fer de moltes formes i colors, amb diferents materials i decoracions! Però és cert que les típiques corones de cartolina acaben, sovint, arrugades i trencades de tan posar i treure…perquè els nens/es sempre volen guardar-les i jugar-hi un altre dia, i ensenyar-la a l’amic/ga que ve a jugar a casa, o disfressar-se i ser un rei o un pirata, tan se val! El cas és que les fan servir.

Així que algú va tenir la lluminosa idea de fer corones de roba, que ens serveixen any rere any! En l’època del DiY (do it yourself = fes-ho tu mateix/a) cada vegada són més els que se sumen a la moda! I la meva sogra és una d’elles: mare de 5 fills/es, àvia de 14 néts i netes, amant de la costura i del fil i l’agulla, fa unes corones xulíssimes i divertides, reversibles i amb un lot de números per anar-los canviant a mida que els petits fan anys. Després de fer-ne una per a cada nét, com que hi ha agafat molta afició i veu que agraden molt i molt, doncs les ha començat a vendre. De manera que si algú està interessat en tenir una espectacular “corona de la iaia” només cal que us poseu en contacte amb mi (albaromersan@gmail.com).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s